De Republiek

Republiek Brugge, het culturele hart van Brugge. Het omvat een cultuurhuis, een stadsbioscoop, een huis voor jonge creatieve makers en ondernemers en een gezellig grand café met fantastisch zonneterras.

PL/NK was er vanaf het begin bij. Samen met architectenbureau Dertien12 werd in het voorjaar van 2015 het bestaande café opgefrist met een nieuwe POP-UP bar en kleurrijke tafels. Een kleine 2 jaar later in 2017 begonnen de echte renovatiewerken van het 438 jaar oude gebouw onder leiding van Dertien12 en Bart Geernaert.
Het café verhuisde tijdelijk naar de binnenkoer waar PL/NK een overkapping bouwde. BAWA bouwde de buitenbar met restanten van de oude Lumière foyer. In Hof De Plezance bekleedde PL/NK de vloer en de muren met eikenpanelen. Eens de grove werken klaar waren in het café bouwde PL/NK er een nieuwe bar, een lange toog langs de raampartij, overkappingen van de radiators, reuze rekken voor planten, roze banken en tafeltjes in de stadssas en zoveel meer... Als laatste zijn de terrastafels en -banken ook door PL/NK ontworpen en getimmerd. Café De Republiek helemaal klaar voor het publiek in de zomer van 2018. Ga er zeker eens langs voor een lekker hapje en drankje!…

www.republiekbrugge.be
www.facebook.com/derepubliek

© 2019 PL/NK - website by Letterlik